5 najväčších výhod inteligentnej domácnosti

Žijeme v zlatom veku technologického vývoja. V posledných desaťročiach takmer každá domácnosť vlastnila káblové telefóny, tzv. pevné linky. Momentálne o nich môžeme hovoriť, ako o starožitnostiach, pretože ich pomerne rýchlo nahradili nové smart technológie. Keď budeme o roku 2000 tvrdiť, že to bolo obdobie vývoja smartfónov, tak v súčasnosti sme sa posunuli na oveľa vyšší level, a to až k inteligentným domácnostiam.

 Smart Home automatizácia a jej výhody

Inteligentná domáca technológia sa vzťahuje na súpravu zariadení alebo systémov, ktoré sú pripojené do spoločnej siete. Vďaka pokročilej technológii dokážete tento systém diaľkovo ovládať z akéhokoľvek miesta na svete. Predstavte si, ako môžete z jedného miesta a za pomoci jednej aplikácie ovládať termostat, osvetlenie, pohyb žalúzií, bezpečnostné kamery, multimédiá či iné zariadenia. Samozrejme, všetko závisí od výbavy, ktorá je integrovaná do “múdreho domu”.

Smart technológia vám umožní využívať špičkové funkcie, výsledkom čoho bude vytúžený pôžitok a 50 000 úkonov vykonaných ročne menej. Berte to ako šikovný spôsob na využitie času, ktorý môžete investovať, napr. do svojej rodiny alebo koníčkov, ktorým ste sa doposiaľ nemohli až do takej miery venovať. Domáca automatizácia má niekoľko výhod. My z Múdreho domu by sme vyzdvihli, najmä, týchto 5:

1. Všetky svoje domáce zariadenia spravujete z jedného miesta

Pohodlne, bez zbytočných vedľajších podnetov, udržiavať prepojené všetky integrované technológie vo vašej domácnosti, je obrovským posunom vpred v oblasti moderného vývoja. Na to, aby ste dokázali svoju domácnosť ovládať, vám bude teoreticky stačiť iba jediná vec. Je ňou aplikácia na vašom smartfóne alebo tablete, vďaka ktorej budete mať pod kontrolou celý svoj domov.

2. Jednoduchá integrácia nových zariadení a prístrojov

Obrovským plusom je, že inteligentné domáce systémy majú tendenciu byť flexibilné, pokiaľ ide o umiestnenie nových systémov, prístrojov a iných technológií. Môžete mať momentálne najmodernejšiu technológiu u vás doma, no s určitosťou môžeme povedať, že o pár rokov ju nahradí niečo novšie, inovatívnejšie. Integrácia nových modelov do zaužívaného systému bude bezproblémová a zabezpečí vám ísť s dobou.

3. Smart bezpečnosť v domácnosti

Do inteligentnej domácnosti môžete začleniť aj funkciu zabezpečenia a sledovania. V čase vašej neprítomnosti v dome, budete mať na duši väčší pokoj, pretože viete, že o váš dom je dostatočne postarané. Z jedného mobilného telefónu môžete kontrolovať sledovacie kamery, dverové zámky, detektory pohybu a prijímať rôzne bezpečnostné upozornenia. Jednoducho povedané, dokážete sledovať aktivity v reálnom čase, či už ste doma alebo kdekoľvek inde vo svete.

Smart bezpečnosť v domácnosti

4. Smart aplikácia na diaľkové ovládanie všetkých domácich funkcií

Odporúčame vám, aby ste túto funkciu, resp. možnosť nepodceňovali. Pri náročnom horúcom dni, keď cestujete domov z práce, si môžete na diaľku nastaviť klimatizáciu tak, aby vám príjemne vychladila dom. Čo ak k vám má prísť návšteva, vy ste ešte len na ceste domov a potrebujete predhriať rúru? Nebojte sa toho, že vaša návšteva ostane bez večere. Takisto to môžete zariadiť prostredníctvom aplikácie a vzdialený od domova. To isté platí pri rozsvietených svetlách či otvorených oknách. Všetko môžete riadiť na diaľku.

5. Inteligentný dom vám ušetrí peniaze

V závislosti od toho, ako budete využívať smart technológiu, budete môcť byť aj energeticky efektívnejší. Skvelým príkladom je inteligentný termostat, vďaka ktorému môžete mať dokonalú kontrolu nad vykurovaním a chladením vášho domu. Sám sa naučí vašu preferenciu teploty a následne navrhne najlepšie energeticky efektívne nastavenie na celý deň. To isté platí aj o iných integrovaných zariadeniach vo vašej inteligentnej domácnosti.

Po týchto novodobých technológiách je čoraz väčší záujem. Samotný dopyt spotrebiteľov núti najväčšie technologické spoločnosti na svete, aby inovovali svoje služby a prekonávali svojich konkurentov. To znamená stále lepšie a lepšie inteligentné domáce technológie. Je úplne pochopiteľné, že to môže byť naraz veľmi veľa informácií, ktorým sa nedá počas niekoľkých minút porozumieť. Preto nás môžete kontaktovať a dohodneme si osobné stretnutie. Sme Gold partnerom spoločnosti Loxone, ktorá poskytuje služby do smart domácností. Pre bližšie informácie nás kontaktujte.