3 dôvody, prečo je smart home budúcnosťou ľudstva

Ľudia majú niekedy strach z niečoho nového, nepoznaného. To však neznamená, že sa ich názor nemôže časom zmeniť. Čoraz častejšie sa do popredia dostávajú smart technológie a moderné mobilné smartfóny alebo hodinky sú perfektným príkladom. Čo ak dokáže váš dom sám vyhodnocovať rôzne situácie bez toho, aby ste niečo museli robiť? Môže to znieť ako science-fiction, no opak je pravdou a rád vás o tom presvedčí Múdry dom.

Šetrí peniaze každý deň

Úlohou smart systému nie je len uľahčiť človeku život, no najmä ušetriť mu náklady na bývanie. Samozrejme, počiatočná investícia je nutná, no z dlhodobého hľadiska veľmi výhodná. Skvelou správou je to, že vy preto nemusíte nič robiť. Váš dom si bude sám viesť štatistiky a bude sa snažiť využívať najmä prirodzené prostriedky na udržanie teploty v dome či vychladenie priestoru v izbách.

Správna teplota v každej miestnosti

Ovládanie kúrenia a klimatizácie dokážete poľahky pomocou Loxone Smart Home aplikácie. Z práce môžete ovládať smart ventily, termostaty alebo iné zariadenia. Každú miestnosť si nastavíte samostatne. V kúpeľni zvyknú mať ľudia viac tepla, no a v spálni zase menej. S inteligentnou domácnosťou to nie je problém. Smart domácnosť sa bude učiť vaše návyky, a preto dokáže postupne reagovať na rôzne situácie. Prečítajte si viac o inteligentnom vykurovaní.

Ochrana majetku 24/7

Keďže každému záleží na bezpečí jeho najbližších, určite by ste privítali, aby bol váš inteligentný dom dostatočne chránený pred okolitými nástrahami typu: zlodeji, búrky s bleskami, požiar, vytopenie atď. Vďaka senzorom otvorených okien a dverí, ktoré vám nainštalujeme do domu, budete stále vedieť o akejkoľvek aktivite vo vašom dome. Takisto vám zabezpečíme aj bleskozvody či revíznu bezpečnostnú skúšku. Múdry dom vám bude 100% k dispozícií za každý okolností.